Zoeken

Man die gasflessen leverde aan cel achter aanslagen Spanje in Casablanca gearresteerd

31 augustus 2017 - 18:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft in Casablanca een man gearresteerd die gasflessen zou hebben geleverd aan de terreurcel achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils.

Persagentschap Reuters vernam van een Spaanse bron dicht bij het onderzoek dat de leden van de cel 120 gasflessen hadden opgeslagen in de woning die twee dagen voor de aanslagen in Alcanar ontplofte. Met de gasflessen wild de cel een “grote bomaanslag” plegen.

Over de identiteit van de verdachte wordt niets vermeld. De Spaanse minister van Binnenlandse zaken, Juan Ignacio, Zoido, was dinsdag in Rabat om over terrorisme te spreken. Hij bevestigde toen tijdens een persconferentie dat twee mannen in Marokko waren aangehouden voor hun vermeende betrokkenheid bij de aanslagen in Catalonië eerder deze maand.

Bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils vielen 16 doden en ruim honderd gewonden. De aanslagplegers zijn allemaal van Marokkaanse afkomst, net zoals het brein achter de aanslagen, de Marokkaanse imam Abdelbaki Es Satty, die bij de ontploffing van de woning in Alcanar omkwam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team