Zoeken

Marokkaanse in Duitsland doet hulpoproep na politiegeweld

22 februari 2020 - 11:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse vrouw in Duitsland heeft hulp gevraagd aan minister Nezha El Ouafi van Marokkanen in het buitenland. De vrouw stelt het slachtoffer te zijn van politiegeweld.

Khadija El Hamri werd in mei 2017 gearresteerd op verdenking van terrorisme. Ze werd toen door de Duitse autoriteiten vanwege haar naam gelinkt aan de Tunesische terrorist Anis El Omari.

Na haar arrestatie werd Khadija El Hamri naar eigen zeggen brutaal verhoord en zelfs mishandeld. Ze werd later door de rechter vrijgesproken maar heeft nooit excuses ontvangen. De politie weigert haar zelfs een proces-verbaal te overhandigen van haar arrestatie en verhoor.

In mei 2018 werd Khadija El Hamri opnieuw door de politie gebrutaliseerd. Veertien agenten deden toen een inval in haar huis in Keulen. Haar kinderen werden in een kamer opgesloten en zij zelf kreeg handboeien om.

De Duitse advocaten die Khadija bijstonden hebben zich intussen teruggetrokken. Ze deed vervolgens aangifte van de hele zaak bij het ministerie van Marokkanen in het buitenland, tevergeefs. Volgens de afdeling moet haar geval door de consulaire diensten en niet door het ministerie worden behandeld.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team