Zoeken

Vervolgde Marokkaanse leeft met kinderen op straat in Sebta

2 augustus 2020 - 20:20 - Gemeenschap

©

Een Marokkaanse vrouw die naar eigen zeggen door een Spaanse politieman wordt vervolgd, is met haar vier kinderen naar Sebta vertrokken op zoek naar een beter leven.

Khadija El Homrani verbleef de afgelopen negen maanden samen met haar kinderen van 3, 5, 6 en 9 jaar in het opvangcentrum CETI in de enclave in het noorden van Marokko. Ze werd woensdag weggestuurd.

De jonge moeder vertelt in een interview met El Faro de Ceuta dat ze Marokko had verlaten omdat ze vervolgd werd, en niet om financiële redenen.

Volgens Khadija nam ze haar besluit drie jaar geleden toen ze bij de grensovergang naar de enclave door een Spaanse politieman op het hoofd werd geslagen en niemand ingreep. Khadija was toen zwanger.

Eenmaal terug in Marokko besloot ze aangifte te doen tegen de politieman, tevergeefs. Ze contacteerde de ministeries van Buitenlandse zaken en Justitie in Rabat, maar kreeg ook geen hulp. Een maand na het incident keerde ze naar Sebta. Bij de grensovergang werden haar goederen met een waarde 2500 euro en haar auto in beslag genomen. Later kreeg ze ook het bezoek van de politie in haar winkel en werd 15.000 euro aan goederen in beslag genomen.

Khadija ontdekte in dezelfde periode dat haar man drugs gebruikte. Ze besloot toen samen met haar vier kinderen en haar broertje van 15 jaar definitief naar Sebta te vertrekken.

De jonge mama stelt enkel van een mooie toekomst voor haar kinderen te dromen. Het gezinnetje slaapt nu op straat en is op zoek naar een vereniging die hen zal kunnen helpen. "Ik wil gewoon een deftig leven met mijn kinderen die moeten studeren, naar school gaan, hun wonden verzorgen en eten... Ik ga dood van de honger maar weet niet wat ik moet doen. Ik wil gewoon aan de problemen die me al drie jaar vervolgen ontsnappen.", aldus de wanhopige jonge vrouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team