Zoeken

Marokkaanse drugssmokkelaars hebben liefst go-fast boten

4 april 2019 - 20:10 - Marokko

©

Om drugs naar het buitenland te smokkelen geven Marokkaanse drugssmokkelaars de voorkeur aan go-fast boten en vliegtuigjes. Dat blijkt uit een Amerikaans rapport over de internationale anti-narcotica strategie.

In het rapport dat op 28 maart werd vrijgegeven stelt het Amerikaanse State Department dat het gebruik van goederencontainers sterk is gedaald vanwege de aanwezigheid van scanners in de havens van Tanger en Tanger Med.

Aangezien Europa de belangrijkste markt is voor cannabis en hasj uit Marokko, vervoeren smokkelaars hun goederen voornamelijk over zee naar Europa, maar ook naar de Afrikaanse markt. Hasj uit Marokko wordt tevens ook via Mauritanië, Mali en Niger naar Libië geëxporteerd, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken.

In het rapport leest men eveneens dat internationale criminele organisaties van het reeds bestaand netwerk voor de smokkel van hasj gebruik maken om cocaïne uit West-Afrika naar Europa te vervoeren. Marokko is daardoor in de afgelopen jaren een hub geworden voor de smokkel van cocaïne naar Europese landen.

Het onderzoek van het Amerikaanse ministerie had betrekking tot de drugshandel in zeventig landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team