Zoeken

Marokkaanse drugshandelaar vermoord in Cancún?

15 december 2023 - 20:30 - Wereld

©

In het Mexicaanse Cancun is een 37-jarige drugshandelaar van vermoedelijk Marokkaanse afkomst doodgeschoten.

Het incident vond plaats in de sportschool Total Sport, gelegen in het Marina Puerto Cancún Plaza complex. De man, bekend onder de naam ’Blue’ in Canada, was naar verluidt mede-eigenaar van de sportschool. Hij werd in zijn hoofd geschoten tijdens zijn training in de sportschool van de bekende bokspromotor Jose "Pepe" Gomez. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd maar bezweek nog voor zijn aankomst aan zijn verwondingen.

Lees ook: Jonge Marokkaan koelbloedig doodgeschoten op Spaans strand

De moord, die mogelijk verband houdt met een afrekening binnen het criminele milieu, is vermoedelijk uitgevoerd door één persoon, mogelijk een minderjarige. Deze verdachte vluchtte na de moord en liet daarbij zijn wapen en een tas achter. De procureur-generaal van de staat Quintana Roo heeft via X bekendgemaakt dat er een onderzoek is geopend naar de moord.

Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer een strafblad had in Canada, waar hij veroordeeld was voor georganiseerde misdaad en bezit van illegaal verkregen geld. Volgens de politie van Québec zouden zijn banden met de moordenaar en informant Frédérik Silva ten grondslag liggen aan de moord. Er wordt gespeculeerd over een oorlog tegen medeplichtigen van Silva, die sinds de zomer van 2022 samenwerkt met de Canadese justitie en informatie verstrekte over meer dan 30 moorden in Québec.

Samy zou Silva geholpen hebben zich twee jaar lang te verbergen terwijl hij op de meestgezochte lijst in Canada stond. In februari 2019 werd hij gearresteerd en aangeklaagd voor twee moorden. Samy zou lid zijn geweest van een criminele groepering in Montréal die moordcontracten coördineerde samen met Silva en Gregory Woolley. De opdracht voor zijn moord zou afkomstig zijn uit Québec, meldt Radio Canada.

Lees ook: Mars voor Soucayna, onschuldig slachtoffer van afrekening in drugsmilieu

Er wordt ook gezegd dat Samy Israëlisch was en een straf in Europa had uitgezeten voor belastingfraude, terwijl andere bronnen volhouden dat hij Marokkaanse roots had. Hij zou banden hebben gehad met de Hells Angels, de crimineel Jean-Philippe Célestin en de in mei 2022 vermoorde Sébastien Giroux. Hij zou betrokken zijn bij de import van cocaïne vanuit Mexico naar Canada.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team