Zoeken

Marokkaanse drones voor coronastrijd in Ivoorkust

12 april 2020 - 16:50 - Wereld

©

Marouane Jebbar, een Marokkaan die in het Ivoriaanse Abidjan woont, heeft drones ontwikkeld om de plaatselijke autoriteiten te helpen in de strijd tegen de coronavirus epidemie.

Volgens plaatselijke media woont de dronespecialist al jaren in Ivoorkust waar hij een eigen bedrijf bezit, "Côte d’Ivoire Drone".

De Marokkaan ontwikkelde met zijn team drie prototypes van drones die kunnen worden ingezet voor specifieke missies. De drones wil hij gratis inzetten voor de strijd tegen het coronavirus in het Afrikaans land.

Een eerste drone is bestemd voor het verspreiden van bewustwordingsberichten op straat. Het tweede onbemand toestel kan dankzij een thermische camera in realtime de temperatuur van mogelijke patiënten nemen. De derde drone kan tot 30 liter vloeistof vervoeren om een oppervlakte van zeven hectare per dag te desinfecteren.

Eerder ontwikkelde drones van Marouane Jebbar werden in de afgelopen weken al gebruikt voor de oprichting van een website om besmettingsgevallen in realtime te volgen en een vergelijking te maken met de andere landen in Afrika.

Marouane Jebbar werkt nu aan de ontwikkeling van robots die zullen kunnen worden gebruikt om de straten te desinfecteren en zelfs huizen van mensen die met het coronavirus besmet zijn geraakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team