Zoeken

Drones om noodtoestand te controleren in Marokko

2 mei 2020 - 15:20 - Marokko

©

Beti, Marokkaanse vereniging van landmeetkundigen, heeft begin deze week in Temara in samenwerking met de plaatselijke autoriteiten en de veiligheidsdiensten, drones ingezet om de noodtoestand te doen naleven.

De organisatie had kort voor de inzet van de drones aan de autoriteiten in Temara voorgesteld om de naleving van de lockdown te helpen controleren.

Volgens plaatselijke bronnen worden de drones alleen ’s nachts gebruikt, wanneer verplaatsingen verboden zijn vanwege de Ramandan-avondklok. Met de drones wordt vooral gecontroleerd dat er geen samenkomsten worden georganiseerd tijdens het vasten.

Abdelhak Essadiki, landmeetkundige ingenieur en lid van Beti, laat weten dat de drones met zeer nauwkeurige visuele camera’s zijn uitgerust, die het mogelijk maken om bewegingen van mensen te detecteren, ze van dichtbij te zien en zelfs te overtuigen om naar binnen te gaan. De drones zullen zeer binnenkort ook worden uitgerust met thermische camera’s, die de lichaamstemperatuur kunnen detecteren. De onbemande toestellen kunnen gedurende 30 minuten in een straal van 1 km tot 500 meter hoog vliegen.

Beti, groepering van vier topografiebedrijven, had aan het begin van de epidemie in Marokko al met de autoriteiten samengewerkt voor het verzamelen van gegevens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team