Zoeken

Deze moslimdokters stierven voor een goed doel

5 april 2020 - 12:05 - Wereld

©

Drie gepensioneerde moslimdokters die als vrijwilliger aan de slag zijn gegaan om bij te dragen aan de strijd tegen de coronavirus pandemie in Groot-Brittannië, zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Adel El Tayar (63) overleed op 25 maart. De orgaantransplantatiespecialist bracht zijn laatste dagen door in een ziekenhuis in Londen waar hij op de reanimatiedienst coronapatiënten hielp verzorgen. Zijn neef vertelde aan BBC dat hij "daar wilde zijn waar hij het meest nodig was tijdens de sanitaire crisis".

Habib Zaidi overleed op 27 maart in Essex. Hij was 76 jaar en raakte besmet met het coronavirus terwijl hij patiënten verzorgde. Hij was na 45 jaar als huisarts te hebben gewerkt op pensioen gegaan. Hij was één van de eerste dokters die zich vrijwillig meldden om de National Health Service (NHS) te helpen.

Amged El Hawrani, die gespecialiseerd was in neus, keel en oorziektes, stierf op 29 maart in Leicester op 55-jarige leeftijd. "Hij was niet op zoek naar erkenning. Hij was tevreden wanneer hij de positieve effecten van zijn acties op zijn familie zag.", verklaarde zijn 18-jarige zoon.

De NHS heeft aan de drie vrijwillige artsen een eerbetoon gebracht. Volgens gegevens van het Britse ministerie van Gezondheid raakten 42.479 mensen met het coronavirus besmet en overleden 4320 patiënten aan de gevolgen daarvan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team