Zoeken

Marokkaanse kinderen niet welkom bij McDonald’s

7 november 2019 - 12:40 - Gemeenschap

©

Bij McDonald’s in Melilla zijn Marokkaanse minderjarigen niet welkom. Jonge Marokkanen worden gewoon weggestuurd, ook als ze door volwassenen worden vergezeld.

Nur Houda maakte daar de ervaring van. De onderwijzeres, lid van Dokters van de Wereld en begeleidster voor minderjarigen die alleen in de enclave verblijven, was samen met enkele jongeren het slachtoffer van racisme in een restaurant van de fastfoodketen.

De jonge vrouw wilde de kinderen een leuk moment bezorgen na hun lessen op zondag. Ze stopte bij McDonald’s met de drie jongens en bestelde vier menu’s. Terwijl de kinderen op hun menu aan het wachten waren werden ze door een verantwoordelijke beledigd en uit het restaurant gezet.

Nur Houda stapte op hen af en vroeg wat er aan de hand waren. Ze kreeg te horen dat de kinderen "er niet mochten eten" om dat ze "criminelen zijn" en dat ze de menu’s "maar moest meenemen".

Na enkele minuten onderhandelen besloot Nur met de kinderen weg te gaan. Ze nam haar gesprek met de verantwoordelijke wel op en deelde het op WhatsApp. Het bericht werd in enkele uren tijd duizenden keren gedeeld. De organisatie Dokters van de Wereld onderzoekt de mogelijkheid om aangifte te doen tegen McDonald’s en heeft officiële excuses gevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team