Zoeken

Frankrijk: zaak tegen man die Marokkaan doodreed met step uitgesteld

26 september 2019 - 18:00 - Wereld

©

De rechtszaak tegen een Chinese man die in Frankrijk met zijn step een 81-jarige Marokkaanse man in april dit jaar dodelijk aanreed, is tot april volgend jaar uitgesteld.

Het is de eerste rechtszaak tegen een steprijder voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Frankrijk. De eerste zitting was deze maandag gepland maar werd tot april 2020 uitgesteld.

De uitstel werd door de familie van het slachtoffer gevraagd. Volgens hun advocaat wonen meerdere kinderen van de man in Marokko en hebben ze meer tijd nodig om een visum voor Frankrijk te krijgen om de zaak bij te wonen.

Wen C. wordt vervolgd voor doodslag. Het slachtoffer stak de straat over in Levallois-Perret toen de jongeman met zijn step uit het niets verscheen en hem aanreed. De bejaarde Marokkaan werd in een kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij twee dagen later aan zijn verwondingen bezweek.

Volgens Franse media was de verdachte op het moment van het ongeval kwaad. Hij had enkele minuten ervoor al een ongeval gehad met een andere steprijder en was op de grond geduwd. Hij zou het rood licht niet hebben gezien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team