Zoeken

Canada: moslima en peuter slachtoffer racist (video)

29 juli 2019 - 15:40 - Wereld

©

Een moslima en haar dochtertje van 3 jaar zijn enkele dagen geleden het slachtoffer geworden van een racistische aanval in Canada.

Het slachtoffer, een Algerijnse vrouw, was net haar dochtertje gaan halen op het kinderdagverblijf en wilde naar huis keren toen een onbekende haar op straat aanviel.

De jonge vrouw filmde het voorval en deelde de beelden op sociale media. De man begon tegen haar te roepen en maakte haar meisje bang. "Vraag aan je mama als ik haar mag n****, h***kind.", riep de man onder meer.

Het slachtoffer vertelde na het incident dat het niet de eerste keer was dat ze op die manier werd vernederd maar dat ze deze keer echt bang was geweest vanwege de aanwezigheid van haar dochtertje.

Onmiddellijk na de agressie bracht ze haar dochtertje naar een speelplein om haar te kalmeren. Het kind begreep niets van wat de man zei maar besefte wel dat hij heel agressief was, wat haar bang had gemaakt.

De vrouw wil het er niet bij laten en heeft aangifte gedaan. "We leven allen in dezelfde maatschappij, we werken, betalen belastingen... Mensen niet accepteren stemt niet overeen met de waarden van Quebec.", aldus het slachtoffer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team