Zoeken

Marokkaanse atleet Ilias Fifa onder vuur in Spanje

10 februari 2023 - 21:00 - Sport

©

Atleet Ilias Fifa keerde vorig jaar terug in competitie na een vierjarige schorsing wegens doping. Toen hij een paar dagen geleden Twitterde dat hij een goed gesprek had gehad over de "waarden van de atletiek" met studenten, leidde dit tot veel verontwaardiging op sociale media in Spanje.

"Vandaag was het een eer om samen met de studenten van de Pere de Tera school een conferentie te houden over de waarden van atletiek," schreef Ilias Fifa in het bijschrift van een groepsfoto met de studenten op Twitter. Het statement heeft internetgebruikers geschokt. Ze vinden dat iemand die een straf voor doping heeft uitgezeten niet de juiste persoon is voor deze les.

Lees ook: Bekende Marokkaanse atleet geschorst wegens doping

"Dat iemand van zijn slag over sportieve waarden praat is een slechte zaak. Ik zal nooit geloven in tweede kansen in de professionele sport...", reageerde een internetgebruiker. "Wij kennen zijn achtergrond en zijn ons bewust van zijn fouten en van de sancties die hij heeft gerespecteerd," verduidelijkte de directeur van de Pere de Tera school in een bericht.

Lees ook: Youssef Sbaai test positief op doping na overwinning marathon Sofia

Hij werd in 2018 geschorst wegens doping, twee jaar nadat hij de Europese titel op de 5000 meter won. Sinds afgelopen mei is Ilias Fifa terug in competitie, maar de atletiekwereld lijkt nog niet klaar te zijn om hem zijn ernstige fout te vergeven. Sinds zijn terugkeer wordt de Spaanse atleet van Marokkaanse afkomst continu bekritiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team