Zoeken

Marokkaanse acteurs komen in opstand (video)

5 september 2023 - 13:00 - Cultuur

©

Marokkaanse acteurs hebben een sit-in georganiseerd voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het Buitenland om hun financiële vergoedingen op te eisen volgens de overeenkomsten die zij hebben met de afdeling.

Jamal Lababsi, Abderrahim El Meniari, Souad El Nejjar, toneelschrijver Omar El Jadli en andere acteurs die toneelstukken hebben opgevoerd ten behoeve van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland, protesteerden op vrijdag 1 september voor het ministerie van Nasser Bourita, meldt Hespress. Een jaar na de theatertour en bij gebrek aan reactie op hun verschillende brieven aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, eisen deze acteurs betaald te worden volgens de overeenkomsten die ze hebben met de afdeling.

Lees ook: Daesh bedreigt acteurs in Marokko opgenomen film "Mossoul"

"Als artiesten vragen we alleen maar om ons recht. In ruil voor een dienst die we hebben verleend, willen we ons deel van de winst. We betalen met ons eigen geld voor vliegtickets, hotelverblijf en we huren zalen voor repetities. En als we klaar zijn, worden we verrast door mensen die ons niet betalen. We worden aan het lijntje gehouden, ondanks het aanleveren van alle documenten, bewijzen, videobeelden, consulaire documenten en facturen die aantonen dat we de diensten hebben geleverd," klaagt de Marokkaanse acteur Abderrahim El Meniari.

Lees ook: Marokkaanse acteurs met de dood bedreigd om rol in ’Son of God’

Geconfronteerd met deze situatie roepen de acteurs de minister van Buitenlandse Zaken op om in te grijpen. Ze zijn van plan om door te gaan met hun protest totdat aan hun eisen is voldaan en claimen elke "verminderende visie op de artiest" te verwerpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team