Zoeken

Marokkaanse smaken in hartje Singapore met Hassan (foto’s)

7 oktober 2023 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een vleugje Marokko in hartje Singapore: dat is wat Hassan Bengen de inwoners en bezoekers van de stad aanbiedt met zijn unieke restaurant in het beroemde Ayer Rajah hawker centrum.

Hassan Bengen, een 57-jarige Marokkaan, serveert westerse en mediterrane gerechten die je niet elke dag in Singapore tegenkomt. De omvangrijke porties en exquise smaken hebben al de aandacht getrokken van diverse foodies en critici, waaronder een reporter van Setlui die zich tegoed deed aan heerlijkheden als kebab en Mee Mushroom Creamy. Over die laatste schotel merkte de reporter op: "Geen pasta, maar eiernoedels! En de kip? Bijna kolossaal voor een drumstick."

Lees ook: Een van de beste restaurants in San Francisco is Marokkaans

Ondanks zijn succes en zijn indrukwekkende culinaire carrière, zowel in Marokko als in Singapore met vestigingen als Ang Mo Kio en een grote zaak in een NTU kantine, heeft Hassan Bengen enkele uitdagingen moeten overwinnen. Veel van zijn bedrijven in Singapore hebben hun deuren moeten sluiten vanwege de stijgende huurprijzen en andere zakelijke tegenvallers.

Lees ook: Marokkaans vegetarisch restaurant in wereldtop

Het enige minpuntje tijdens het bezoek van de reporter was dat hij de kans niet kreeg om Bengen’s Indiase en mediterrane specialiteiten zoals kofta en mandirijst te proeven, omdat zijn vrouw ziek was en hem dus niet kon helpen in de keuken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team