Zoeken

Marokkaans gezin in Turkije smeekt Koning Mohammed VI om hulp

24 februari 2024 - 22:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse familie die illegaal in Turkije verblijft, zit in een moeilijke situatie. De drie kinderen van het gezin hebben geen officiële documenten die hun nationaliteit bewijzen, waardoor ze geen toegang hebben tot onderwijs, medische zorg en andere essentiële diensten.

De vader, Zubair Al-Hasnawi, vreest dat zijn familie zal worden uitgezet naar Syrië, waar ze vandaan zijn gevlucht. Hij roept Koning Mohammed VI om hulp. Al-Hasnawi vertrok in 2013 naar Syrië, beïnvloed door salafistische predikers in Marokko. Hij raakte echter al snel gedesillusioneerd en werd door zijn terughoudendheid aangezien als een spion van Marokko. Hij besloot te vluchten. Na een gevaarlijke reis arriveerde hij met zijn gezin in Turkije, waar ze sindsdien illegaal verblijven.

Lees ook: Khaddouj (83) zit al een jaar vast in Sebta

De drie kinderen, geboren in Syrië, hebben geen Marokkaanse paspoorten of geboortecertificaten. Dit maakt het onmogelijk voor hen om naar school te gaan, een ziekenhuis te bezoeken of zelfs medicijnen te kopen. Al-Hasnawi geeft zijn dochters les in illegale scholen en bezoekt clandestiene klinieken gerund door Syrische vluchtelingen.

Lees ook: Belgisch gezin zit vast in Marokko en vertelt over moeilijkheden

De familie vreest uitzetting naar Syrië, waar ze vanwege Al-Hasnawi’s vermeende banden met rebellen, gevaar lopen. Pogingen om via het Marokkaanse consulaat in Istanbul hulp te krijgen, bleven vruchteloos. Al-Hasnawi richt zich nu tot de Koning, in de hoop dat hij zijn familie kan helpen terug te keren naar Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team