Zoeken

Marokkaan vermoedelijk vermoord in Zuid-Afrika

31 oktober 2020 - 13:20 - Wereld

©

Afgelopen vrijdag werd een 22-jarige Marokkaanse man dood door ophanging aangetroffen in een centrum voor illegalen in Kaapstad in Zuid-Afrika. Zijn familie vraagt ​​om een ​​gerechtelijk onderzoek.

De jongeman is oorspronkelijk afkomstig uit Ouled Teima, nabij Taroudant. Hij was in 2019 naar de Zuid-Afrikaanse hoofdstad gegaan om als contractueel in een kapperszaak te werken.

De werkgever zou het contract niet hebben nageleefd, meldt de website Al Oumk, en door informeel te werken kon hij geen verblijfsvergunning verkrijgen. De jongeman werd het slachtoffer van mishandeling en kwam op straat terecht, na een impasse met zijn werkgever.

Zonder inkomen en met uitzetting bedreigd, werd de man depressief. Familieleden zeggen dat hij het idee om terug te keren naar Marokko afwees. Hun laatste contact met hem dateert van twee weken geleden. Het nieuws hakte er vrijdag in.

Zijn familie meldt dat de lokale politie de mogelijkheid van een moord niet uitsluit, er zijn namelijk bloedsporen gevonden in de badkamer en op de vloer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team