Zoeken

Marokkaan aangevallen met bijl in Spanje

9 november 2020 - 11:40 - Wereld

©

In de gemeente Massalavés, nabij Valencia in Spanje, vond er een gewelddadige aanval plaats op een 32-jarige Marokkaanse man. Hij belandde bewusteloos in het ziekenhuis, nadat hij met een bijl werd toegetakeld door een groep mensen.

Volgens de getuigenis van het slachtoffer, ingewonnen door Levante-EMV, was hij het slachtoffer van een gewelddadige aanval in Massalavés. De jonge Marokkaan was aan het einde van zijn werkdag onderweg naar een tankstation om bij te tanken, toen hij werd benaderd door een persoon die hem om geld vroeg, meldt El Periódico Mediterráneo.

Toen hij antwoordde, stapte er een andere man uit een voertuig en begon hem op zijn hoofd en borst te slaan met een bijl. Ze lieten hem ter plekke bewusteloos achter. Volgens het medisch rapport van het ziekenhuis heeft de man verschillende kneuzingen opgelopen aan zijn hoofd en gezicht. "Ik heb veel pijn, ik kan niet ademen en ik ben bang. Maar ik heb geluk dat ik nog leef. Elke slag met die bijl op mijn hoofd had me kunnen doden", zegt hij.

Afgelopen maandag mocht het slachtoffer naar huis gaan na een hospitalisatie van enkele dagen. Hij is nog niet volledig hersteld van zijn verwondingen en moet van de artsen verdere medische onderzoeken ondergaan. Ook slaapt hij ’s nachts bijna niet meer en heeft hij nachtmerries. "Hij is zenuwachtig en wil helemaal niets eten", zegt een van zijn familieleden.

De jonge Marokkaan woont al twee jaar in Massalavés en heeft geen juridische antecedenten. Volgens de burgemeester van de stad, Puri Noguera, is hij "een serieuze hardwerkende jongeman".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team