Zoeken

Jonge Marokkaan dood aangetroffen op Spaanse strand, wie kent hem?

11 maart 2021 - 19:50 - Wereld

©

Het levenloos lichaam van een Marokkaanse man van rond de dertig jaar is afgelopen donderdag op het strand van San Roque in Cadiz, in het zuiden van Spanje, gevonden.

De jongeman is vermoedelijk een illegale migrant die via de Middellandse Zee naar Spanje wilde emigreren. Hij had geen identiteitsdocumenten bij zich.

Forensisch onderzoek toonde aan dat de man 35 jaar zou zijn en dat zijn lichaam zeker een maand in het water zou hebben gelegen alvorens op het strand van San Roque aan te spoelen.

Nius bericht dat via het account @Heroesdelmar, dat helpt vermiste mensen en boten op zee te lokaliseren, een oproep is gedaan om de familie van de jongeman terug te vinden. "Als een familie haar zoon zoekt die een maand geleden is verdwenen, contacteer me", schreef de beheerder van het account, Francisco José Clemente. Daarbij deelde hij een foto van de kleren die het slachtoffer droeg, een grijze joggingbroek en een zwarte trui.

Volgens Clemente gaat het mogelijk om één van de twee jongemannen die 28 dagen geleden op zee verdwenen toen ze de vanaf de kust van Sebta met een jetski richting Spanje waren vertrokken. Het zou ook kunnen gaan om een passagier van een bootje met acht migranten aan boord dat vermist wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team