Zoeken

Marokkaan maakt slimme vuilnisbak

11 oktober 2020 - 12:10 - Marokko

©

Het bedrijf "Valenvi", dat actief is op het domein van afvalrecyclage in Casablanca, heeft een slimme vuilnisbak ontworpen om de inzameling van afval te vergemakkelijken. Een innovatie bekroond met de "Orange Social Venture Prize" voor sociaal ondernemer op lokaal niveau.

El Mehdi Habib heeft een ingesloten sensor ontworpen om het niveau van afval in de bakken te detecteren in realtime, om zo de inzameling te optimaliseren. Het vermindert de operationele kosten van de inzameling, omdat de passages van vrachtwagens worden beperkt. De modulering van de vuilnisbakken maakt het sorteren van recyclebare materialen ook makkelijker.

Het bedrijf verbetert hiermee ook de werkomstandigheden van vuilnismannen. Ze hoeven niet langer op stortplaatsen te zoeken naar recyclebare materialen. De start-up garandeert hen goede arbeidsomstandigheden voor de toekomst en draagt op deze manier bij aan de formalisatie van kleinschalige afvalinzameling.

De oprichter van Valenvi kwam op het idee voor de slimme vuilnisbakken tijdens een ondernemerswedstrijd op zijn middelbare school. Hij had een project ingediend dat het makkelijker zou maken voor burgers om afval te sorteren. Zijn start-up wil de kleinschalige recyclage in Marokko introduceren.

Valenvi is actief sinds 2016 en won reeds verschillende prijzen, waaronder de "Orange Social Venture Prize" (POESAM) 2020 op lokaal niveau, meldt Ecofin Agency.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team