Zoeken

Marokkaan opgepakt voor steekpartij in Franse metrostation

27 mei 2024 - 16:00 - Wereld

©

Vier mensen zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een steekpartij in de metro van Lyon. Een 27-jarige Marokkaanse man is gearresteerd als verdachte.

De man, "gewapend met een mes", is in hechtenis genomen, meldt procureur Thierry Dran. Volgens Dran is het leven van de vier slachtoffers niet in gevaar. Twee van hen werden geraakt in de buik en een derde in de arm, aldus een politiebron. Twee slachtoffers werden in kritieke toestand in de metro verzorgd, meldt de brandweer die na de aanval ter plaatse kwam.

Lees ook: Spaanse politieman redt Marokkaanse tiener na steekpartij

"De verdachte, van Marokkaanse nationaliteit en 27 jaar oud, is niet bekend bij de politie. Hij is meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis vanwege psychische problemen", aldus de prefectuur. Deze informatie werd bevestigd door een politiebron: "Er waren al eerdere incidenten met deze man die op psychische problemen wezen".

Lees ook: Toeristen gewond bij steekpartij op strand Agadir

Volgens een politiebron zijn er "geen aanwijzingen" die wijzen op een terroristische invalshoek. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar "poging tot moord", aldus procureur Thierry Dran in een kort persbericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team