Zoeken

Aymane (15) doodgeschoten in Frankrijk

28 februari 2021 - 18:40 - Wereld

©

Ayman, een 15-jarige tiener van Noord-Afrikaanse afkomst, is op klaarlichte dag neergeschoten in het Franse Bondy bij Parijs.

Het jonge slachtoffer bevond zich in de hal van een buurthuis toen hij door twee mannen werd neergeschoten. Beide verdachten meldden zich zelf bij de politie en werden in bewaring gesteld.

De moord vond op vrijdag 26 februari rond 17:30 uur plaats. De schutter en zijn medeplichtige reden met een scooter in de wijk toen ze Aymane vanaf de straat neerschoten. Aymane werd in de borst geraakt en overleed een uur later aan zijn verwondingen.

Persagentschap AFP vernam van politiebronnen dat de twee vermeende daders van 19 en 27 jaar zich zaterdag zelf bij de politie in Bobigny meldden. Ze werden in bewaring gesteld.

Twee medewerkers van het buurthuis vertelden aan Le Parisien dat Aymane mogelijk werd doodgeschoten als gevolg van een ruzie die hij met één van zijn bokspartners had gehad. Deze laatste zou één van de schutters zijn en zou zich hebben willen wreken.

Aymane wordt beschreven als "een leuke jongen die iedereen wilde laten lachen". Hij was "behulpzaam en werkte goed op school". Hij bezocht het buurthuis bijna dagelijks tijdens de vakantie, waar hij "altijd als eerste aankwam en als laatste vertrok".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team