Zoeken

Justitie bevestigt celstraf voor moord op Hasna in bijzijn kinderen

20 oktober 2023 - 16:00 - Wereld

©

De Spaanse justitie heeft de straf van 26 jaar gevangenis tegen Abdelkader Abid Allah Ben Moussa bevestigd. De 52-jarige verdachte vermoordde zijn ex-vrouw, Hasna A., op 30 juni 2021 in Barbastro. Hij stak haar 12 keer met een mes in het bijzijn van hun drie jonge kinderen.

Het hooggerechtshof heeft het beroep verworpen dat was ingediend door de verdedigingsadvocaat, Javier Vilarrubí, die om strafvermindering had verzocht op grond van het feit dat zijn cliënt psychologische problemen heeft. Het hof bevestigde het vonnis dat in maart vorig jaar was uitgesproken door het hooggerechtshof van Aragon. Deze straf was oorspronkelijk door de provinciale rechtbank van Huesca uitgesproken, nadat een volksjury de verdachte schuldig had bevonden aan moord op zijn ex-vrouw en misdaden van huiselijk geweld tegen zijn kinderen.

Lees ook: 24 jaar cel voor moord op Hasna in Spanje

Naast de gevangenisstraf was Abdelkader Abid Allah Ben Moussa veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 140.000 euro aan elk van zijn kinderen, evenals 55.000 euro aan de ouders van het slachtoffer en 22.000 euro aan haar twee broers, schrijft Heraldo.

Lees ook: Marokkaan in Spanje vermoordt vrouw en stapt naar de politie

Het hooggerechtshof merkte op dat het hooggerechtshof van Aragon al had geoordeeld dat de beschuldigde ten tijde van de feiten volledig bij bewustzijn was en zich volledig bewust was van zijn daden en hun reikwijdte, zoals werd bevestigd door deskundigenrapporten, waaronder dat van de psycholoog, en andere documenten die "bewijzen dat het een voorbedachte en met kalmte en onverschilligheid uitgevoerde daad betreft". Het hooggerechtshof benadrukte ook de "wreedheid" van de moord en stelde dat de 12 messteken die aan het slachtoffer waren toegebracht "niet nodig waren om de dood te veroorzaken" alsook dat zij "geen mogelijkheid had om zich te verdedigen", aangezien de dader sterker was en haar verraste.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team