Zoeken

Nordine Oubaali verliest WBC-wereldtitel

1 juni 2021 - 10:40 - Sport

©

De Frans-Marokkaanse bokser Nordine Oubaali is zijn wereldtitel bantamgewicht van de World Boxing Council (WBC) kwijt. Tijdens een titelgevecht in de Californische stad Carson is hij verslagen door de Filipijnse uitdager Nonito Donaire. Oubaali ging knock-out in de vierde ronde van de wedstrijd.

Na drie rondes waarin de wedstrijd gelijk opging, waren de slagenwisselingen van de Fillipijn Donaire de Frans-Marokkaanse kampioen in de vierde ronde te machtig. Hierdoor is Oubaali niet langer de WBC-wereldkampioen bantamgewicht.

Voor Donaire is er met de winst op Oubaali een droom in vervulling gegaan. "Toen ik terugkwam in de sportschool voor dit gevecht, voelde ik dat de kracht, de snelheid en de explosiviteit er weer waren", vertelt Donaire.

Oubaali is teleurgesteld over het feit dat hij zijn titel af heeft moeten staan. "De eerste ronden gingen zo goed dat ik dacht dat ik nog meer kon doen. Tegen ervaren boksers mag je geen fouten te maken", verklaarde hij na het gevecht tegenover RMC Sport.

De Frans-Marokkaanse bokser, die Marokko twee keer heeft vertegenwoordigd op de Olympische Spelen, komt door de verliespartij op een aantal van 17 overwinningen, waarvan 12 op knock-out, en één verliespartij. Donaire heeft een indrukwekkend resumé met 41 overwinningen, waarvan 17 op knock-out, en 6 verliespartijen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team