Zoeken

Acht arrestaties voor ontvoering in Fez

22 januari 2023 - 14:00 - Marokko

©

In Fez heeft de politie dinsdag acht personen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij een ontvoering. De verdachten zouden losgeld geëist hebben.

De melding van de ontvoering werd ingediend door een vrouw die beweerde een telefoontje te hebben ontvangen, waarin haar werd meegedeeld dat haar man was ontvoerd en dat er losgeld moest worden betaald. Op basis van de door de klager verstrekte informatie heeft de politie een onderzoek ingesteld, aldus het de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring.

Lees ook: Marokkaan dagenlang gegijzeld door drugsbende in Spanje

Huiszoekingen en recherche hebben dinsdag geleid tot de arrestatie van de verdachten die op heterdaad betrapt werden tijdens het ontvangen van het losgeld dat was geëist voor de vrijlating van de ontvoerde man. Het slachtoffer werd niet ver van Outa Bouaâbbane, nabij de stad Taounate teruggevonden, voegt DGSN eraan toe.

Lees ook: Van geldzucht tot beroving in Sidi Slimane

De acht verdachten, tussen 28 en 47 jaar oud, zijn in hechtenis genomen in afwachting van het onderzoek dat door de politie wordt gevoerd. Volgens voorlopige conclusies van de recherche zou het slachtoffer zijn ontvoerder eerder hebben opgelicht. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team