Zoeken

De Marokkaan die Karim Benzema overschaduwt

29 december 2023 - 14:30 - Sport

©

De veelbesproken transfer van Karim Benzema naar Al-Ittihad heeft niet het gewenste succes opgeleverd. Als een van de duurste spelers in de competitie is Benzema’s reputatie enigszins aangetast door teleurstellende resultaten en een onverwachte rivaliteit binnen het team.

De voormalige sterspeler van Real Madrid, die contractvrij naar Al-Ittihad vertrok, heeft moeite om zijn vroegere glans te hervinden. Met slechts negen doelpunten in 15 wedstrijden blijft hij achter bij collega’s zoals Cristiano Ronaldo en de Marokkaanse ster Abderrazak Hamdallah.

Lees ook: Benzema’s keuze voor Al Ittihad: Islam en Arabisch centraal

De fans hebben hun teleurstelling niet onder stoelen of banken gestoken en hebben hem de bijnaam "Ben-Hazima" gegeven, wat "zoon van de nederlaag" betekent.

Ondanks de grote verwachtingen presteert Al-Ittihad ondermaats in het kampioenschap, wat leidt tot tactische veranderingen en toenemende druk binnen het team. De situatie verslechterde verder door aanhoudende verliezen en een zwakke verdediging.

Lees ook: Karim Benzema nieuw teamgenoot Abderrazak Hamdallah bij Al-Ittihad

Benzema, zwaar bekritiseerd en onder druk, besloot uiteindelijk zijn sociale media-accounts te sluiten. Het blijft afwachten of 2024 betere tijden zal brengen voor de Frans-Algerijnse voetballer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team