Zoeken

Marokkaan is nieuwe hip-hop ambassadeur in de Verenigde Staten

25 september 2019 - 16:20 - Cultuur

©

Anas Bawss, Marokkaanse kunstenaar en oprichter van het project "Positive school of hip-hop", is tot "Ambassadeur van de Marokkaanse hip-hop in de Verenigde Staten" benoemd.

Positive school werd in 2016 gelanceerd en is het allereerste opleidingsprogramma voor hip-hop in Marokko. Bawss wordt in zijn project gesteund door de vereniging Ali Zaoua.

Met de benoeming van Anas Bawss is Marokko het enig land in de regio Midden-Oosten Noord-Afrika dat aan een tournee door New York, Kansas en Minnesota deelneemt. De andere ambassadeurs komen uit Frankrijk, België en Spanje.

Na de tournee, die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken wordt gesteund, zal Anas Bawss in Marokko verder werken aan zijn project. Honderden jonge Marokkanen hebben zich reeds bij de "Positive school of hip-hop" aangesloten.

Bij zijn terugkeer zal Bass ook het vierde seizoen van het programma "Positive school" in Casablanca, Tanger en Agadir lanceren. Dat zal via de culturele centra van de stichting Ali Zaoua gebeuren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team