Zoeken

Verenigde Staten: moslimmeisje is nieuwe heldin (video)

9 december 2019 - 16:30 - Wereld

©

Douaa Ahmed is de nieuwe heldin van de Verenigde Staten. Het schoolmeisje greep in tijdens een schietincident op haar school in Wisconsin afgelopen dinsdag en redde een honderdtal van haar schoolvriendjes.

Een filmpje van de moedige actie van Doua Ahmed, leerlinge op de Oshkosh West school in Wisconsin, werd massaal op sociale media gedeeld. Ze had de juiste reactie tijdens de schietpartij dat voor grote paniek zorgde in haar school.

De Amerikaanse zender Al Hurra bericht dat de schutter een 16-jarige leerling is die een politieagent neerstak een vervolgens één leerling neerschoot in de school.

Toen de klaqgenoten van Douaa de schot hoorden dachten ze dat het een deur was die dichtklapte. Hun leerkracht verliet snel de klas en kwam even later terug om hen te vertellen dat ze onmiddellijk de school moesten verlaten.

Daarop volgde zonder verrassing een paniekbeweging. Maar Douaa Ahmed bleef kalm en leidde haar kameraden naar de moskee Masjid Qamar Oshkosh juist naast de school. De deuren van de moskee zijn om veiligheidsredenen gewoonlijk dicht, maar vaste bezoekers kennen de code, wat ook het geval was van Douaa. Ze liet een honderdtal leerlingen de moskee binnen en redde daarmee hun leven.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team