Zoeken

Verenigde Staten vol lof over Marokkaanse politiehonden

17 september 2019 - 18:30 - Marokko

©

Een nieuw rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken benadrukt de uitstekende opleiding van politiehonden in Marokko. In het rapport wordt vol lof over de methodes gesproken die in het koninkrijk worden gebruikt om honden op te leiden in de strijd tegen het terrorisme.

Hespress bericht dat de Verenigde Staten meerdere getrainde honden aan Marokko had gedoneerd voor de opsporing van explosieven. Naast Marokko kregen vier andere landen ook honden. In Jordanië faalde het project door het overlijden van tien honden tijdens oefeningen tussen 2008 en 2016.

Amerikaanse verantwoordelijken bezochten Marokko in 2017 om het werk met de honden te evalueren. De delegatie oordeelde dat het trainingsprogramma voor politiehonden aan de vereiste normen voldeed en dat het voedsel van de dieren van zeer hoge kwaliteit was.
 
De Amerikaanse autoriteiten hadden naast de honden, ook de opleiding van dierenartsen en hondentrainers voor een periode van vier maanden gefinancierd. In februari dit jaar had de DGSN 29 nieuwe hondentrainers binnen de politie benoemd, waaronder meerdere vrouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team