Zoeken

Verdachte slaagt erin om Marokkaan in zijn plaats te laten veroordelen in België

15 februari 2020 - 11:50 - Wereld

©

Een man heeft de Belgische justitie zodanig weten te misleiden dat een 41-jarige Marokkaan in zijn plaats werd veroordeeld door de rechtbank in Brussel.

Sokol Vljahen en Jocelyn De Roeck, twee advocaten, besloten onderzoek te doen naar de zaak en ontdekten de fraude waarvan Zouhir El M. het slachtoffer was geworden.

DH bericht dat Zouhir voor een andere zaak was gearresteerd en dat zijn advocaten ontdekten dat hij eerder al was veroordeeld voor drugssmokkel. Zo zou de veertiger een eerste keer in mei 2019 tot twee jaar en een tweede keer in november van hetzelfde jaar tot zes maanden celstraf zijn veroordeeld.

Zouhair ontkende dat. Hij was naar eigen zeggen nooit voor de rechter verschenen en nooit veroordeeld. Het was zelfs de eerste keer dat hij werd gearresteerd.

Vljahen en De Roeck geloofden hem en startten hun eigen onderzoek, met succes. De twee wisten aan te tonen dat de man die was veroordeeld, de identiteit van Zouhair had gebruikt om aan zijn straf te ontsnappen. De identiteit van de echte dader kon echter niet worden achterhaald.

De twee veroordelingen die tegen hun cliënt werden uitgesproken werden geannuleerd. Zouhair hoopt nu ook op een vrijspraak voor de zaak waarvoor hij nu vastzit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team