Zoeken

Marokkaanse in Italië laat vader tot 10 jaar cel veroordelen

16 december 2019 - 18:40 - Wereld

©

Een Marokkaanse man is in het Italiaanse Livorno tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij op "disproportionele wijze" zijn 20-jarige dochter heeft willen verbieden om uit te gaan.

Mustapha Hayan (53) werd vervolgd voor moordpoging met voorbedachte rade, nadat hij had geprobeerd om zijn eigen dochter met zijn auto aan te rijden.

Myriam had na het incident aangifte gedaan tegen haar vader. De man, die al een jaar zonder werk zit, vertelde tijdens de rechtszaak dat hij altijd streng was geweest maar nooit zijn kinderen had mishandeld. "Ik doe het voor hun bestwil.", verklaarde hij, eraan toevoegend dat zijn dochter "uit schrik voor de auto was gesprongen".

De vijftiger overtuigde de rechter echter niet met zijn uitleg. De rechter oordeelde dat hij zich zelfs niet bewust was van de ernst van de situatie waardoor hij tot 10 jaar celstraf werd veroordeeld.

De advocaten van Mustapha Hayan vinden de straf veel te zwaar en ongerechtvaardigd. Ze hadden vrijspraak gevraagd. Het is niet bekend of de zaak in beroep gaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team