Zoeken

België: 40 maanden cel voor bejaarde Marokkaan

27 april 2021 - 19:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse zeventiger is donderdag in België veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf omdat hij in 2016 in Waver een andere Marokkaanse man heeft aangevallen met een mes.

In mei 2016 liep de veroordeelde uit Waver het slachtoffer in een Marokkaanse kruidenierswinkel tegen het lijf. Naar verluidt had het slachtoffer nog een schuld open staan bij de dader.

Na de eerste confrontatie leek de zeventigjarige Marokkaan nog kalm toen hij huiswaarts keerde. Kort daarop keerde hij terug naar de winkel om alsnog verhaal te halen bij zijn landgenoot. Toen de winkeleigenaar de mannen buiten had gezet ging de ruzie gewoon door. Op enig moment besloot de 79-jarige dader om een mes te trekken en daarmee het slachtoffer in zijn borst te steken.

Na een verblijf op de intensive care van een aantal dagen is het slachtoffer uit het ziekenhuis ontslagen. Hij verklaarde voor de rechtbank dat hij ondanks zijn fysieke herstel nog steeds last heeft van de psychische gevolgen van de aanval.

De dader is veroordeeld wegens een poging tot moord. Hij blijft claimen dat het niet zijn bedoeling was om zijn landgenoot te vermoorden. Zijn advocaten pleitten ervoor dat hun cliënt alleen zou worden veroordeeld voor mishandeling. Volgens de lezing van de advocaten en de veroordeelde werd hij eerst aangevallen door het slachtoffer.

De rechtbank oordeelde echter dat er wel sprake was van een poging tot moord. Vanwege de hoge leeftijd van de dader is hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van 40 maanden opgelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team