Zoeken

Marokkaan vindt mondmasker uit dat 120 keer kan worden hergebruikt

29 april 2020 - 16:00 - Marokko

©

Alim Berkani, een in België gevestigde Marokkaanse architect en uitvinder, heeft willen bijdragen aan de inspanningen tegen de coronavirus epidemie door een mondmasker te ontwikkelen dat tot 120 keer kan worden hergebruikt.

Het beschermend masker van Alim Berkani moet de autoriteiten steunen in de strijd tegen de epidemie door het tekort aan mondmaskers te helpen oplossen. De uitvinder is ervan overtuigd dat zijn maskers zowel de Belgische autoriteiten als meerdere andere Europese landen kan helpen.

"Dit masker kan tot vier maanden lang worden gebruikt, oftewel 120 dagen. Als het masker goed wordt onderhouden kan de levensduur ervan zelfs worden verlengd.", aldus Alim volgens wie het masker bestemd is voor het medisch personeel. Het masker geeft namelijk de mogelijkheid om de filters van het type FFP2 / FFP3 te vervangen. Het is luchtdicht, past zich goed aan aan de vorm van het gezicht en laat ook geen lucht door langs de zijkanten.

Ander voordeel is dat de maskers relatief goedkoop zijn met een productiekost van 10 tot 15 euro per masker. Het masker werd reeds door enkele bekende Belgische artsen gebruikt en kan volgens hen "levens redden" in de strijd tegen het coronavirus.

Persagentschap MAP bericht dat Alim Berkani manager is van een bedrijf dat gespecialiseerd is in de digitale creatie van interieurontwerp en decoratie in Brussel. Alim heeft intussen ook contact opgenomen met het Marokkaanse ministerie van Industrie en Handel om zijn uitvinding voor te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team