Zoeken

Marokkaan die al 18 maanden vast zat in Sebta, vertrekt illegaal naar Marokko

8 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

Mohammed Kanjaa, een 24-jarige Marokkaan die sinds de sluiting van de grenzen vorig jaar in Sebta vastzat, is er na meerdere pogingen in geslaagd om naar zijn familie in Fnideq terug te keren.

De jongeman werkte als metselaar in de enclave in het noorden van Marokko, om zijn familie in Fnideq te onderhouden. Hij strandde in de enclave toen de grenzen werden gesloten vanwege de coronapandemie.

Lees ook: Ouders van in Sebta geblokkeerde Dina (13) zijn wanhopig

Mohammed Kanjaa verbleef 18 maanden in de enclave in de hoop op een heropening van de grenzen. Zijn neef, Mohamed Ahmed Debdi, vertelde aan El Faro de Ceuta dat hij meerdere pogingen had gedaan om naar Marokko terug te keren, zonder succes.

Op woensdag besloot Mohammed een nieuwe poging te doen. Hij verliet die dag de woning waar hij met meerdere andere gestrande landgenoten in de wijk Príncipe verbleef. Zijn familie hoorde pas de volgende dag dat het hem was gelukt de grens over te steken om naar Fnideq terug te keren. "We weten niet hoe hij het voor elkaar heeft gekregen. Hij belde en vertelde dat hij in het ziekenhuis was om een coronatest te ondergaan.", aldus zijn neef.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team