Zoeken

Marokaanse studenten krijgen geen uitreisvisum naar China

23 november 2020 - 19:40 - Marokko

©

Het nieuwe studiejaar is inmiddels begonnen, maar veel Marokkaanse studenten die in China studeren weten niet waar ze aan toe zijn. Zij wachten nog op een antwoord van de Chinese overheid voor een uitreisvisum.

Student Hamza Laroussi vertelt aan Hespress over zijn situatie. De jongen studeert in China, maar wordt door de officiële instanties van het kastje naar de muur gestuurd. Hij wacht op zijn reisdocumenten van de Chinese staat om zijn studie in het land te hervatten. Het Chinese consulaat in Marokko geeft geen reactie op zijn aanvraag.

Sinds de wereldwijde uitbraak van het coronavirus weten ongeveer 500 Marokkaanse studenten niet waar ze aan toe zijn. Ze volgen inmiddels hun onderwijs op afstand. Maar door het tijdsverschil is dat moeilijk. Ook kampen de studenten met technische problemen waardoor hun studie nog meer wordt vertraagd.

Hamza vertelt verder dat de studenten bereid zijn om een coronavirus-test te doen, zodat ze van Marokko naar China kunnen reizen. Laroussi maakt zich verder zorgen om zijn persoonlijke eigendommen in het land. Toen de pandemie uitbrak, is hij overhaast uit het Aziatisch land vertrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team