Zoeken

Marcouch onder indruk van "sterke troonrede" Koning Mohammed VI

4 augustus 2022 - 19:00 - Wereld

©

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem prees op sociale media de troonrede die Koning Mohammed VI zaterdag gaf. De monarch vroeg ter gelegenheid van deze viering onder meer indringend aandacht voor vrouwen en meisjes.

De Arnhemse burgemeester, zelf van Marokkaanse afkomst, deelde zijn bewondering voor de inzet van de Koning voor de maatschappelijk positie van vrouwen en meisjes in Marokko. "Gelukkig is het voor de vrouwen zo nadelige familierecht intussen aangepast, met het verbod te trouwen met meisjes onder de 18 jaar en het gebod bij echtscheidingen vrouwen gelijkwaardige posities te bieden", schrijft Marcouch op Instagram.

Lees ook: Troonfeest 2022-toespraak Koning Mohammed VI (video)

Ook de voortdurende koninklijke inzet om ongeletterdheid te bestrijden vindt Marcouch bewonderenswaardig. Vrijwel alle vrouwen en meisjes gaan nu naar school, met name op het platteland "zijn de scholen als paddenstoelen uit de grond geschoten". Koning Mohammed VI heeft ook in het religieuze debat ruimte gemaakt voor vrouwen.

Lees ook: Koning Mohammed VI na troonceremonie naar Parijs teruggekeerd

"In de troonrede roept de Koning de instituties indringend op met kracht het offensief voort te zetten om de positie van de vrouwen en meisje verder te verbeteren. Links en rechts geflankeerd door de kroonprins en zijn jongere broer waarschuwt hij dat dit voortdurend nodig blijft", aldus Marcouch.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team