Zoeken

Malika Talaa (50) uitmuntende studente in Spanje

20 december 2021 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Malika Talaa, een 50-jarige Marokkaanse vrouw uit het Spaanse Peñaparda, heeft zojuist de prijs van Castilla y León voor beroepsopleiding gewonnen.

Tegen alle stereotypen en discriminatie in heeft een 50-jarige Marokkaanse vrouw zopas de Castilla y León-prijs voor beroepsopleiding in de wacht gesleept. Malika kwam zes jaar geleden uit Marokko met een diploma Engels dat in Spanje helaas niet werd erkend, meldt La Gaceta de Salamanca.

Lees ook: Marokkaan Adam Talbi is beste leerling van Zweden

Malika behaalde een gemiddelde van 9,75/10 voor de vakken administratie en financiën, reden waarom zij deze onderscheiding kreeg. Zij volgt de hogere cyclus in hetzelfde vak en hoopt een goed gemiddelde te halen.

"Ik ben erg blij, deze prijs is een erkenning van mijn werk, vooral als buitenlander," zegt Malika, die zonder valse bescheidenheid beweert van haar studie te houden. "Ik hou van leren en werken.... Ik kan werken als administratief assistente, receptioniste, boekhouder en financieel ambtenaar," zegt ze.

Lees ook: Marokko: nog steeds te weinig vrouwen op topposities

Voor Malika is integratie een kwestie van willen. "Het leven in Marokko en het leven hier zijn een beetje hetzelfde, behalve de democratie, want de vrijheden zijn niet hetzelfde," legt zij uit, eraan toevoegend dat "je hier een hoop dingen kunt doen die daar niet kunnen." Malika woont samen met haar man, een Spanjaard, in Sevilla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team