Zoeken

Marokkaan Adam Talbi is beste leerling van Zweden

25 juni 2021 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het beste eindexamen in Zweden werd dit jaar afgelegd door een jonge Marokkaan. Adam Talbi slaagde voor zijn baccalaureaat examen met een indrukwekkend gemiddelde van 19,68.

De 19-jarige student woont in Uppsala, niet ver van Stockholm. Hij prijkt met zijn resultaat bovenaan de lijst van eindexamen-laureaten van 2021 in het land. De zender 2M vroeg naar zijn achtergrond en meldt dat Adam lange tijd onderwijs heeft genoten in Casablanca. Hij zat op de middelbare school toen hij met zijn ouders naar Zweden vertrok.

Lees ook: Marokko: Amina behaalt beste gemiddelde voor eindexamen (video)

Adam deelt zijn techniek om goede resultaten te behalen. Er zijn volgens hem geen geheimen. "Ik ben geen student die echt de neiging heeft om alles uit het hoofd te leren, ik probeer me te concentreren op de essentie en daarnaast ook op wat nuttig kan zijn tijdens het examen. Bovendien is memoriseren niet het belangrijkste element, het is ook een kwestie van organisatie en van het beheren van je verschillende activiteiten. Ik denk niet dat alleen alles uit je hoofd leren, zonder andere zaken te ondernemen, tot een positief resultaat zou leiden.", vertrouwt Adam toe.

Met zijn diploma op zak is de jonge student van plan een vijfjarige opleiding tot burgerlijk ingenieur te volgen, op het gebied van industrie en economie. "In mijn laatste twee jaar zou ik me willen specialiseren in energie, want een land als Marokko heeft veel potentieel op het gebied van zonne-energie en dit kan ons helpen om ons aanzienlijk te ontwikkelen," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team