Zoeken

Marokkaanse passagiers in shuttlebus gepropt op vliegveld van Malaga

8 februari 2021 - 14:00 - Wereld

©

Afgelopen vrijdag is op de internationale luchthaven van Malaga een groep Marokkaanse passagiers blootgesteld aan een gevaarlijke situatie in deze tijden van de coronapandemie. Terwijl de derde golf van de epidemie in Spanje in volle gang is, werden de reizigers opeen gepropt in een bus naar het vliegtuig vervoerd.

Op het vliegveld van Malaga zijn ongeveer honderd Marokkaanse reizigers per bus naar het vliegtuig vervoerd. Tijdens deze korte rit was het vanwege de drukte niet mogelijk om afstand van elkaar te houden zoals wordt voorgeschreven door de gezondheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Uit getuigenissen van de passagiers blijkt dat de shuttlebus volledig werd gevuld en dat ze slechts werden beschermd door hun mondmaskers. Volgens de reizigers ging het om regelrechte discriminatie.

In Spanje zijn sinds het uitbreken van de pandemie meer dan 61.000 mensen overleden aan een infectie met het coronavirus. In de provincie Andalusië alleen zijn er tot nu toe 432.000 besmettingen vastgesteld en zijn er bijna 7000 doden geregistreerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team