Zoeken

Maître Gims spreekt over relatie met Koning Mohammed VI

22 december 2020 - 11:40 - Cultuur

©

Maître Gims, die nu reeds 10 jaar heen en weer tussen Parijs en Marrakech leeft, vertelt over zijn banden met Koning Mohammed VI.

"Ik ontmoette de Koning van Marokko en zijn familie en dat was het begin van een grote vriendschappelijke relatie", vertrouwt hij Paris Match toe. Gims werd verliefd op Marrakech in 2009. "Ik leerde de stad kennen toen ik er in 2009 met vrienden was, we zijn daar een paar weken gebleven en het beviel mij", zegt hij. Sindsdien brengt hij zijn tijd door tussen Parijs en de okerkleurige stad.

In 2017 heeft de zanger een weelderige riad in Marrakech gekocht. Hij vindt het plezierig om "een plek gevonden te hebben op drie uur van Parijs, waar het weer altijd mooi is." Gims bekeerde zich in 2004 tot de islam, maar legt uit dat hij niet voor Marokko koos omwille van religieuze redenen, "ook al is het een moslimland".

Gims en zijn vrouw Demdem kregen hun kinderen in Marrakech. Hij zegt dat zijn vrouw zijn belangrijkste adviseur is. "Het advies van Demdem is krachtig, ik raadpleeg haar over alles, de muziekvideo’s, de manier waarop ik me kleed, om te zien of iets goed klinkt of niet. En voor de kinderen natuurlijk", zegt Gims.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team