Zoeken

Het bericht van Maître Gims aan Koning Mohammed VI

22 augustus 2021 - 17:00 - Cultuur

©

De Congolese rapper Maître Gims heeft Koning Mohammed VI een bericht gestuurd ter gelegenheid van zijn 58e verjaardag op zaterdag 21 augustus.

"Majesteit, ik wens u en het geliefde Marokkaans volk mijn beste wensen ter gelegenheid van Aid Chabab. Moge Allah u bijstaan ​​in de continuïteit van wat u heeft gedaan voor ons prachtig land en voor het Afrikaanse continent. Bedankt voor uw voortdurende steun, ik voel me meer thuis dan ooit. Lang leve de Koning", schreef Gims op zijn Instagram-account.

Lees ook: Maître Gims vol lof over beleid Koning Mohammed VI

Gims leeft al jaren tussen Frankrijk en Marokko. Hij is een grote fan van Koning Mohammed VI en had in september vorig jaar ook zijn steun geuit aan de militaire ingreep van de Royal Armed Forces in Guerguerat, bij de Mauritaanse grens. Hij had Marokko ook gefeliciteerd na de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van het koninkrijk over de Sahara. "Marokko zal in zijn Sahara blijven en de Sahara zal in Marokko blijven tot het einde der tijden.", verklaarde hij toen op televisiezender 2M.

Dadju, de broer van Gims en eveneens een bekende zanger in Frankrijk, koos er in januari ook voor om zich in Marrakech te vestigen. "Mijn gehechtheid aan de stad Marrakech is sterk, net als bij mijn broer Gims. Het besluit om me daar te vestigen, is een manier om mijn liefde voor deze inspirerende stad te uiten," vertelde de zanger kort nadat zijn verhuis naar Marokko bekend werd.

Bladna.nl