Zoeken

Madrid: demonstrant probeert Marokkaanse vlag te verbranden

20 mei 2021 - 17:00 - Wereld

©

Een extreemrechtse groep, genaamd "Falangistische Jeugd", organiseerde dinsdag een demonstratie in de buurt van het hoofdkwartier van de Marokkaanse ambassade in Madrid om te protesteren tegen de massale komst van migranten in Sebta. Eén van de demonstranten probeerde de Marokkaanse vlag te verbranden.

Extreem-rechts mengt zich in de migratiecrisis die de Spaanse enclave momenteel door elkaar schudt. In totaal hebben 500 mensen, hoofdzakelijk van Spaanse nationaliteit, deelgenomen aan een demonstratie die was georganiseerd door de "Falangistische Jeugd". Onder hen waren ook andere activisten die behoorden tot andere fascistische groeperingen en militaire veteranen die aangesloten waren bij de extreemrechtse partij VOX.

De demonstranten zwaaiden met Spaanse vlaggen en scandeerden: "Dit is geen immigratie, dit is een invasie! ", "Tegen de Islam, radicale actie! ", "Moren, ga weg! ", "Dit is ons land, we moeten het verdedigen!". In de nasleep probeerde één van de demonstranten de Marokkaanse vlag te verbranden, maar hij werd tegengehouden door een politieagent in burger en andere geüniformeerde agenten. Hij werd vrijgelaten na een identiteitscontrole en een fouillering van zijn lichaam en rugzak.

Sinds maandag hebben tussen 6000 en 8000 migranten - waaronder 2000 minderjarigen - Sebta illegaal bereikt. Deze grote migratiecrisis speelt zich af tegen de achtergrond van een diplomatieke crisis tussen Marokko en Spanje. Het koninkrijk heeft de spoedopname van Polisario-leider Brahim Ghali in een ziekenhuis in Logroño, onder een valse identiteit, nog steeds niet verwerkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team