Zoeken

Real Madrid schenkt Marokkaans kind die hele gezin verloor bij aardbeving toekomst

15 september 2023 - 21:30 - Sport

©

Geraakt door het verhaal van een jonge Marokkaanse fan die zijn hele familie verloor in de aardbeving van 8 september in Marokko, heeft Real Madrid besloten om hem te helpen.

De dag na de verwoestende aardbeving ging een hartverscheurende video van een huilende tiener in zijn Real Madrid-shirt viraal. Hij had vijf familieleden verloren. In een interview met Al-Arabiya beschreef Abderrahim Awida, 14 jaar, in tranen het verlies van zijn moeder, vader, broer, zus, en grootvader in de heftige beving die meer dan 2900 levens eiste. Zijn verlangen om "de droom van zijn vader" te vervullen, om te studeren en "arts of leraar" te worden, lijkt nu onzeker.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Koning Mohammed VI schenkt miljard dirham

De video heeft veel emoties losgemaakt op sociale media. Ook bij Real Madrid. Geraakt door zijn verhaal, heeft de Spaanse topclub contact opgenomen met de zender die de video heeft gepubliceerd, meldt The Sun. Ze hebben de contactgegevens van Awida’s oom gekregen. De Spaanse club heeft de tiener steun aangeboden en wil hem zo snel mogelijk naar Spanje halen om zich bij La Fabrica te voegen, waar hij zowel zal voetballen als studeren.

Lees ook: Aardbeving Marokko: French Montana doneert 100.000 dollar

Real Madrid is één van de vele clubs die een eerbetoon hebben gebracht aan de slachtoffers van de verwoestende aardbeving die Marokko heeft getroffen. "Real Madrid C.F., zijn president en zijn bestuur uiten hun diepste bezorgdheid en solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving die Marokko recent heeft getroffen. Onze club betuigt zijn condoleances aan de families van de overledenen en aan het hele Marokkaanse volk. We wensen de gewonden een spoedig herstel en sturen hen al onze kracht en genegenheid", aldus een verklaring van de Spaanse club kort na de beving waarbij bijna 3000 doden vielen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team