Zoeken

Machtsvertoon Royal Armed Forces (video)

1 juli 2021 - 16:20 - Marokko

©

De Royal Armed Forces (FAR) hebben lucht- en land manoeuvres uitgevoerd tijdens de gecombineerde Marokkaans-Amerikaanse oefening African Lion 2021, die van 7 tot 18 juni plaatsvond in verschillende regio’s van Marokko, waaronder Mahbès in de Sahara.

De in defensie gespecialiseerde website FAR-Maroc heeft niet eerder getoonde beelden gepubliceerd van de lucht- en land manoeuvres die de FAR tijdens de African Lion 2021 hebben uitgevoerd.

Lees ook: Militaire oefening "African Lion 21" vindt dit jaar plaats in de Sahara

In een overzichtsvideo tonen verschillende groepen en regimenten van het Marokkaanse leger hun kracht: koninklijke artillerie, gemotoriseerde infanterie, gemechaniseerde infanterie, cavalerie, tank-infanterie, waaronder M1 Abrams, enz. We zien ook eskaders F-16 gevechtsvliegtuigen, helikopters voor troepentransport zoals de CH-47 Chinook, de Puma CN-ARY en de CN-ASB die voor de luchtdekking van het leger zorgen.

Aan de 17e editie van de militaire oefening African Lion namen Marokko, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Brazilië, Canada, Tunesië, Senegal, Nederland, Italië en de NAVO deel. Daarnaast waren er ook militaire waarnemers aanwezig uit een dertigtal landen die Afrika, Europa en Amerika vertegenwoordigen. De enige opmerkelijke afwezigheid was die van Spanje. Door de diplomatieke crisis met Marokko is het land niet bij de oefening betrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team