Zoeken

Luxe complex Wilaya Center in Tetouan loopt vertraging op

15 augustus 2014 - 20:45 - Marokko

©

De opening van het nieuwe Wilaya Center in Tetouan zal niet voor dit jaar zijn. De bouw van het nieuw complex gelegen naast de Wilaya van Tetouan, waaraan het de naam ontleent, is al bijna vier jaar aan de gang.

Projectontwikkelaar Rebahi vindt de vertragingen normaal. "We geven ons meer tijd om de werken uit te voeren volgens de regels van de kunst", zegt een woordvoerder van Rebahi. Volgens hem is het ook "normaal dat op zo’n groot project van de stad, vertraging is opgelopen". Over de openingsdatum van het winkelcentrum wil de groep niets kwijt.

Het Wilaya Center is een miniatuur versie van het grotere Tanger City Center. Het wordt een groot complex met luxe appartementen, kantoren, een hotel, een bioscoop, een sportclub, een educatief centrum en groene ruimtes. Op de site komt ook een congrescentrum, wat een grote pluspunt is voor de noord-Marokkaanse stad Tetouan, waar regelmatig belangrijke nationale en internationale evenementen worden georganiseerd.

Het complex heeft een oppervlakte van ongeveer 47.000 vierkante meter, waarvan 2000 vierkante meter groene ruimtes. De bouw van woningen is het meest vergevorderd. "Van de drie woningblokken van het complex werden er reeds twee geleverd, terwijl het derde deel in de twaalf komende maanden zal volgen", aldus de woordvoerder van projectontwikkelaar Rebahi.

Maar waar men in Tetouan met het meest ongeduld op wacht is zonder twijfel het nieuw winkelcentrum van Wilaya Center. Deze zal worden gebouwd op tien verdiepingen, zal over parkeerplaatsen beschikken en omgeven worden door tuinen. Tientallen winkels en bedrijven hebben reeds een plaatsje gereserveerd.

Wilaya Center Tetouan

Een tweede winkelcentrum in Tetouan

Voor het einde van dit jaar zal ook de bouw starten van een ander winkelcentrum in de buurt van Wilaya Center. Deze zal ook een hotel en een grote parking krijgen. Het project werd vorige week officieel goedgekeurd met de uitschrijving van een aanbesteding. Geïnteresseerde bedrijven hebben tot 9 september 2014 om hun dossier in te dienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team