Zoeken

Lufthansa lanceert "groene tarieven" naar Marokko

18 februari 2023 - 20:00 - Economie

©

Lufthansa biedt sinds woensdag groene tarieven aan voor alle vluchten vanuit Europa naar Marokko. De groep streeft ernaar om tegen 2030 zijn CO₂-uitstoot met de helft te verminderen.

Na een testperiode in Scandinavië sinds augustus 2022, is het "Green Fare"-aanbod op 15 februari uitgebreid tot alle vluchten in Europa en Noord-Afrika. Deze tarieven omvatten volledige compensatie van CO₂-uitstoot met duurzame brandstof en zijn milieuvriendelijker. In tegenstelling tot traditionele kerosine zorgt duurzame brandstof voor een vermindering van 80% van de CO₂-uitstoot en maakt het mogelijk om naar een vrijwel koolstofvrije luchtvaart te streven, aldus de groep in een persbericht.

Lees ook: Marokko: luchtvervuiling doodt 10.000 mensen per jaar

Deze groene tarieven bieden reizigers de mogelijkheid om hun boeking gratis te wijzigen. Ze worden aangeboden op meer dan 730.000 vluchten per jaar naar Marokko, Algerije en Tunesië vanuit Europa.

"Mensen willen niet alleen vliegen en de wereld ontdekken, maar deze tegelijkertijd beschermen. We ondersteunen onze klanten hierbij met aangepaste producten. De lancering van dit product is een belangrijke stap in onze inspanningen om vliegreizen milieuvriendelijker te maken," aldus Christina Foerster, lid van het uitvoerend comité van Lufthansa en interim CEO van Brussels Airlines, aan Air Journal.

Lees ook: "Marokko kan helpen Europese economie CO2-neutraal te maken"

Lufthansa streeft ernaar CO₂-neutraal te worden tegen 2050. De groep wil de netto CO₂-uitstoot tegen 2030 met de helft verminderen ten opzichte van 2019, door middel van reductie- en compensatiemaatregelen. Het is de eerste luchtvaartgroep in Europa met een doelstelling voor CO₂-reductie in overeenstemming met de doelstellingen van het Akkoord van Parijs uit 2015.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team