Zoeken

De lucratieve business van Schengenvisa-afspraken in Marokko

9 april 2024 - 16:00 - Marokko

©

Marokkanen die in Spanje wonen, komen in de problemen door de lange wachttijden voor visa-afspraken in de Spaanse consulaten in Marokko. Sommigen worden gedwongen om grote bedragen te betalen voor afspraken of zelfs te dealen met frauduleuze verkopers.

Volgens El Español lopen de bedragen die voor een afspraak worden gevraagd op tot 300 euro, terwijl in het consulaat-generaal van Casablanca zelfs tot 1200 euro wordt gevraagd. De wachttijden kunnen oplopen tot meer dan een jaar.

Lees ook: Marokko: Schengenvisa verkocht voor 15.000 euro?

Samira, een 43-jarige vrouw die al 25 jaar in Madrid woont, is al maandenlang geblokkeerd in Casablanca. Ze kon geen afspraak maken via de officiële kanalen en betaalde uiteindelijk 700 euro aan een tussenpersoon.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, heeft in april 2023 beloofd om de wachttijden te verkorten en de fraude te bestrijden. Hij kondigde aan dat er meer personeel zou worden ingezet en dat het online afspraken maken zou worden vereenvoudigd.

Lees ook: Schengen visa in Marokko: chaos door tussenpersonen

Ondanks deze beloften zijn er nog steeds veel mensen die het slachtoffer zijn van de lange wachttijden en frauduleuze praktijken. De Marokkaanse autoriteiten hebben de Spaanse autoriteiten gevraagd om samen te werken om een ​​einde te maken aan deze praktijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team