Zoeken

Lluis Cortés legt uit waarom hij het bod van Marokko weigerde

28 oktober 2023 - 11:00 - Sport

©

Lluis Cortes heeft de redenen gegeven achter de mislukte onderhandelingen met Marokko om de Leeuwinnen van de Atlas te coachen. De Spaanse coach wees het aanbod af nadat hij vernam dat Jorge Vilda deel zou uitmaken van de technische staf.

In een interview met Cadena SER legde Lluis Cortés uit waarom hij het voorstel van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft afgewezen. "Ik ging naar Marokko, ik had het contract in handen en ze wilden dat ik het zou ondertekenen... Wat alles veranderde, is het feit dat ze me informeerden dat ze van plan waren Jorge Vilda aan te werven als sportief directeur," zei hij. "Op dat moment vroeg ik hen of ze wisten dat Jorge Vilda onderzocht wordt (in de Rubiales-zaak, nvdr.) en besloot ik met mijn zaakwaarnemer terug te keren naar Spanje."

Lees ook: Dit is het salaris van Jorge Vilda in Marokko

De voormalige coach van Barcelona benadrukte dat hij de Marokkaanse voetbalbond heeft laten weten dat hij "niets persoonlijks" tegen Vilda heeft, maar dat hij niet kon werken met "iemand die in deze juridische situatie verkeert." De directeur van het vrouwenvoetbal, aan wie hij zijn zorgen had geuit, liet hem weten dat zijn zorgen zouden worden overwogen door de voorzitter van de FRMF en dat er een beslissing zou worden genomen. Uiteindelijk besloot de FRMF "Vilda aan te nemen als coach en sportief directeur," aldus Cortes.

Lees ook: Leila Ouahabi en 15 teamgenoten verlaten Spaans voetbalelftal

Lluis Cortés zegt geen spijt te hebben van zijn keuze en gelooft dat Vilda het juiste profiel heeft voor de baan. "Dat Marokko de coach inhuurt die het wereldkampioenschap heeft gewonnen, is positief," verzekert hij, eraan toevoegend dat hijzelf deze positie niet kon accepteren. "Het is een kwestie van principes, waarden, rechtvaardigheid."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team