Zoeken

Libanezen kwaad op prins Moulay Hicham

10 augustus 2020 - 13:00 - Marokko

©

Prins Moulay Hicham en de omstreden salafi leider Hassan El Kettani hebben zich de woede van het Libanees volk op de hals gehaald na hun verklaringen over de verwoestende explosies van afgelopen dinsdag in Beiroet.

In een bericht op Facebook riep Prins Moulay Hicham de Libanezen op tot een revolutie. Deze oproep lokte veel reacties uit. Lebanon Press reageerde met het volgend bericht: "Waarom dergelijke oproepen tot rebellie? Is wat in Syrië, Libië en Jemen gebeurt niet genoeg? En wat heeft u te maken met de interne problemen die alleen Libanon aangaan?"

Voor het Libanees medium is de oproep van prins Moulay Hicham op geen enkele manier productief. "Kunnen uw woorden helpen bij het helen van de wonden van duizenden gewonden, wezen en kinderen die hun families hebben verloren? Kan deze zoete toespraak onderdak bieden aan duizenden Libanese gezinnen die op straat belandden nadat hun huis instortte?", vervolgt het medium.

Prins Moulay Hicham wordt uitgenodigd om de vredevolle reactie van zijn neef, Koning Mohammed VI, op te volgen. De monarch stuurde namelijk in de uren na de explosie acht toestellen met noodhulp, voedsel en medische uitrusting naar Beiroet. Ook beval hij de oprichting van een veldhospitaal door de Royal Armed Forces om de gewonden op te vangen.

Hassan El Kettani raakte eveneens in opspraak na zijn reactie op de explosies op Facebook. De prediker betreurde het dat de explosies enkel plaatsvonden in een soennitisch gebied. Hij probeerde vervolgens zijn uitspraken te nuanceren door te schrijven dat "als ergens een ramp plaatsvindt, het normaal is dat men eerst voor zijn gezin zorgt", tevergeefs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team