Zoeken

Levenslang voor moordenaars Fransman en dochter in Marokko

23 oktober 2017 - 14:00 - Marokko

©

Na vier jaar onderzoek heeft de Criminele kamer bij het Hof van Beroep in Meknes eindelijk uitspraak gedaan inzake de moord van een Franse man en zijn dochter in El Hajeb.

Tien verdachten stonden in dezelfde zaak terecht. De drie hoofdverdachten werden schuldig bevonden aan het oprichten van een criminele bende, moord, diefstal en vernietiging van bewijzen. Alle drie werden tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Tijdens het proces werden drie andere verdachten tot vijf jaar celstraf veroordeeld voor heling van gestolen goederen en hulp aan een criminele organisatie.

De vier laatste verdachten, buren van de slachtoffers, werden vervolgd voor heling en het niet aangeven van een misdrijf en werden tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld.

De slachtoffers, een 94-jarige Fransman en zijn 19-jarige adoptiedochter, werden op 17 november 2014 dood aangetroffen in hun boerderij in Sbaa Ayoun in de provincie El Hajeb. Hun lichamen waren al in een verre staat van ontbinding. Een man die op de boerderij werkte ontdekte de lichamen nadat hij twee weken lang zonder nieuws van zijn baas was gebleven.

Een dag later, op 18 november 2014, werden de drie hoofdverdachten, Noureddine, Younes en Imad gearresteerd. Imad had een liefdesrelatie me de adoptiedochter van de Fransman. Dat hij deelnam aan hun moord heeft echter niets te maken met een passiemoord.

Imad overtuigde zijn twee kompanen om de boerderij binnen te dringen en de slachtoffers te beroven. Ze namen de bankkaart van de Fransman en dwongen zijn dochter om hen de pincode te geven waarna ze hen vermoordden. De drie namen vervolgens 60.000 dirham op. In het huis van de slachtoffers stalen ze ook twee mobiele telefoons, een computer, gouden juwelen, een jachtgeweer en de auto van de Fransman.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team