Zoeken

Marokkaanse richkid met Ferrari in beroep tot twee jaar cel veroordeeld

25 oktober 2017 - 12:00 - Marokko

©

Het Hof van Beroep in Rabat heeft maandag de straf die in eerste aanleg tegen Hamza Derham was uitgesproken bevestigd. De rijkeluiszoon die dronken een ongeval veroorzaakte met zijn Ferrari kreeg twee jaar gevangenisstraf waarvan zestien maanden voorwaardelijk.

In dezelfde zaak werden twee voormalige agenten veroordeeld voor verduistering en heling van in beslag genomen voorwerpen. Een eerste agent werd tot een jaar celstraf veroordeeld voor verduistering van in beslag genomen voorwerpen. Zijn collega, een inspecteur, werd veroordeeld voor het wijzigen van bewijzen over de plek van het ongeval. Hij kreeg acht maanden gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham opgelegd.

De broer van Hamza Derham en een derde verdachte, eigenaar van een hotel in Rabat die met hen in de auto zat, werden tot twee jaar gevangenisstraf waarvan achttien maanden voorwaardelijk veroordeeld voor medeplichtigheid bij het verduisteren van in beslag genomen voorwerpen.

Hamza Derham filmde zichzelf in april dit jaar met een fles champagne achter het stuur van zijn Ferrari. Enkele uren later deelde hij opnieuw een video waarin hij voor zijn vernielde bolide stond en de agenten uitlachte die het ongeval waren komen constateren. Het onderzoek leidde tot de arrestatie van de vijf verdachten. Allen werden in voorlopige hechtenis genomen en naar de gevangenis van Salé gebracht.

Minder dan een maand later werd Hamza Derham, zoon van een rijke zakenman uit Laayoune, tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 20.000 dirham veroordeeld omdat hij op het moment van het ongeval dronken was en zonder verzekering reed. De jongeman is tevens de broer van Hassan Derham van de USFP partij en de neef van Rkia Derham, actuele staatssecretaris voor buitenlandse handel.

Begin juni had de rechtbank van Rabat de voorwaardelijke invrijheidstelling van Hamza Derham geweigerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team